Vachtverzorging

De gezonde kortharige kat kan haar vachtverzorging meestal zelf onderhouden en heeft alleen hulp nodig tijdens de ruiperiode. Dit geldt echter niet voor langharige katten, katten met overgewicht, oudere katten of katten met een ziekte.

Alle behandelingen vinden plaats zonder roesje of narcose. Een behandeling kan als doel hebben om de klitten of het vilt te verwijderen, om de kat van haar losse haren te ontdoen of om een vieze vacht te wassen. Elke behandeling is inclusief het knippen van de nagels en eventueel het reinigen van de ogen en oren.

Afhankelijk van de grootte van de klitten, hoe dicht ze op de huid zitten, de leeftijd van de kat en andere omstandigheden kunnen de klitten worden verwijderd met een kam of door te scheren. Kattentrimsalon Nova streeft ernaar om de vacht zoveel mogelijk te behouden omdat deze de kat vele voordelen biedt.

 

Voordelen van het trimmen van uw kat

  • Alle behandelingen vinden plaats zonder narcose! Dit maakt het trimmen ook voor de oudere kat mogelijk.
  • Bij een regelmatige behandeling in de trimsalon (iedere 6 weken) hoeft u zelf niets meer te doen aan de vachtverzorging van uw kat en heeft u bijna geen losse haren meer in huis.
  • Een herhaaldelijk bezoek aan de trimsalon (eens per 2-3 maanden) zorgt ervoor dat de vacht van uw kat in conditie is en u heeft minder losse haren in huis.
  • Een behandeling helpt alle soorten katten door de ruiperiode heen. Dit is zowel prettig voor uw bank en kleding als voor uw kat zelf. Zij zal minder tot geen last meer van haarballen hebben.
  • Een allergische reactie voor uw kat zal door een regelmatige wasbeurt aanzienlijk minder zijn.